Blue Flower

"صبر ، صبر و صبر." اگر واقعاً قصد مهاجرت به استرالیا را دارید باید صبر داشته باشد. مهاجرت به استرالیا کار یک شبه نیست، کار یک ماهه هم نیست . کار یک ساله هم نیست. معمولاً از زمان شروع فرآیند مهاجرت  تا زمان دریافت ویزا ممکن است تا حدود دو سال طول بکشد.
نکته قابل تامل این است که  فرآیند مهاجرت  برای همه یکسان است ، ربطی به ملیت ایرانی یا اروپایی فرد ندارد. اگرچه  اداره مهاجرت استرالیا ممکن است  بدلیل اینکه  نام ایران درفهرست  کشورهای پرخطر وجود دارد،  زمان بیشتری را صرف  بررسی سوابق  متقاضیان ایرانی مهاجرت به استرالیا نماید، اما در نتیجه عمل هیچ تمایز و تفاوتی بین ایرانی ، آمریکایی ، اروپایی و افغانی برای مهاجرت وجود ندارد.

 

زندگی در استرالیا
بسیاری از هموطنان ایرانی ممکن است این سئوال را در ذهن  داشته باشند که استرالیا چگونه کشوری است ؟ آیا در مقایسه با ایران زندگی بهتری خواهند داشت ؟ آیا درآمد بیشتری کسب می کنند ؟ آیا در استرالیا در رفاه بیشتر هستند ؟
در پاسخ به این سئوالات باید اذعان داشت که استرالیا کشور خوبی است  و به معنای حقیقی کشوری چند فرهنگی است. از برخی جهات در مقایسه با ایران مردم از رفاه بیشتری برخوردار هستند. مردم آزادند آنگونه که دوست دارند زندگی کنند و بر اساس اعتقاد مذهبی یا غیر مذهبی اشان در چارچوب قانون رفتار کنند.
زندگی در استرالیا مزایای بی شماری دارد. استرالیا بهشت بچه هاست و واقعاً برای کودکان احترام زیادی قائل است و  دولت استرالیا سرمایه گذاری زیادی برای پرورش کودکان کرده است. دولت استرالیا مبلغ 5000 دلار بابت تولد هر کودک پرداخت می کند و سپس  بخش قابل توجه ای از هزینه های مهد کودک بچه را متقبل می شود. والدین تا سن شش سالگی  هر دو هفته یک بار  کمک هزینه پرورش کودک دریافت می دارند و پس از اینکه سن کودک به شش سالگی رسید، اگرچه کمک هزینه همچنان ادامه دارد، اما تعهداتی بر گردن والدین گذاشته می شود.
تحصیل در استرالیا رایگان است و چنانچه فردی بخواهد در دانشگاه تحصیل نماید دولت حداقل هزینه های زندگی او را پرداخت می نماید وهمچنین چنانچه فرد شهروند استرالیا باشد هزینه های دانشگاه را نیز متقبل می شود. اما اخیراً مدت زمان اخذ شهروندی استرالیا از دو سال به سه سال تغییر یافته است، در نتیجه افرادی که  اقامت دائم در استرالیا دارند باید هزینه های مربوطه را پرداخت نمایند.
از لحاظ بهداشتی و پزشکی،  درمان در استرالیا رایگان است و بیمارستان های دولتی هزینه ای بابت خدمات خود دریافت نمی کنند. اما دولت هزینه های دندانپزشکی را متقبل نمی شود و بدین جهت دندانپزشکان از کسب و کار خوبی برخوردار هستند.
پس از دو سال اقامت دائم در استرالیا، چنانچه کسی نتواند کار پیدا کند ، می تواند از دولت  حق بیکاری دریافت کند. این حق بیکاری دائمی نیست، پولی " بخور و نمیر" است . اما برای دریافت این پول بخور و نمیر هم باید به سازمان " سنترلینک"  هر دو هفته یک بار گزارش داد که بطور فعال در جستجوی کار هستید.

واقع بین باشید 
آیا حالا دوست دارید که به استرالیا مهاجرت کنید؟  اگر پاسخ به این سئوال شما مثبت است باید بدانید که در دو سال ابتدایی مهاجرت خود در استرالیا سختی زیادی خواهید کشید و باید از الان خود را آماده نمایید و  هر چقدر که می توانید در خصوص استرالیا مطالعه کنید.  مهاجرت به استرالیا مانند " بزن بریم شمال" در یک شب  نمی تواند اتفاق بیفتد و فکر نکنید که "پایتان را اینجا گذاشتید ، همه چیز حل است."

  • برای خواندن مقاله غم غربت، نگاهی به  مشکلات زندگی در استرالیا اینجا را کلیک کنید
  •  برای خواندن مقاله مشکلات مهاجرین ایرانی در استرالیا اینجا را کلیک کنید

در خصوص مهاجرت به استرالیا واقع بین باشید نه خیال پرداز. فکر کنید که چرا می خواهید به استرالیا مهاجرت کنید و چه کاری را اینجا می خواهید انجام دهید. فکر نکنید چون مهندس هستید یا دکتر می توانید به سرعت جایگاهی را که در ایران داشته اید در اینجا پیدا کنید. واقعیت زندگی در اینجا با تصوراتتان یکسان نیست و مشکلات زیادی گریبانگیر مهاجرین تازه وارد است.
فقط ماهها طول می کشد تا به اینکه رانندگی در استرالیا بر عکس ایران است عادت کنید. ماهها طول می کشد تا از بیماری های متفاوتی که بدنتان تاکنون در ایران آنها را تجربه نکرده خلاص شوید. ماهها طول می کشد تا بدانید چگونه چک بانکی بکشید، چگونه خانه اجاره کنید، چگونه با اینترنت برای نقل و انتقال پول استفاده کنید، از کجا ارزانتر خرید کنید، چه شغلی را انتخاب کنید، از کجا " گشنیز و شنبلیله " بخرید، ماشین چگونه بخرید، چطور آن را بیمه کنید و اگر پلاک ماشینتان را دزد برد چه بکنید و .....

بالاخره مهاجرت کنیم یا نه ؟
پاسخ ما به این سئوال مثبت است. مهاجرت کنید تا خود را بیشتر بشناسید، اما مواظب لغزش های احتمالی باشید. مهاجرت کنید تا مزایای بی شمار و سختی های  آن را دریابید و توانایی هایی را که سالها ممکن بود آن را استفاده نکرده باشید را در خلال زندگی جدید خود به کاربندید.
به استرالیا  مهاجرت  کنید تا  در زمانی که از همه چیز و همه کس قطع امید کرده اید، ناگهان روزنه امید را در زندگی خود ببیند و "معجزه" را در زندگی به چشم ببینید.
به استرالیا مهاجرت کنید تا قدر بودن  پدر، مادر، خواهر و برادر را بدانید و زجر نبودن آنان را در غربت حس کنید.
به استرالیا مهاجرت  کنید تا  معنای واقعی دوست  و انسان را در زندگی درک کنید.
به استرالیا مهاجرت کنید تا بفهمید هیچ کجا وطن انسان نمی شود.
به استرالیا مهاجرت کنید تا حسرت خوردن یک لقمه نان سنگگ، بربری، لواش و تافتون داشته باشید.
به استرالیا مهاجرت کنید تا دلتان  برای توچال و دربند تنگ شود و آرزوی چشیدن مزه تمشک  و توت سیاه بر دلتان بماند.
به استرالیا مهاجرت کنید تا  زمانی برسد که دلتان برای شنیدن اذان از گلدسته یک مسجد لک بزند.
و ختم کلام آنکه حتماً به استرالیا مهاجرت کنید تا شب هایی را تجربه کنید که اشک هایتان را بدون آنکه بخواهید و علت آن را بدانید بر دیدگانتان جاری شود.

درخواست مشاوره و کمک
بهرحال ما اینجاییم که به شما خالصانه و صادقانه در راه مهاجرتتان به استرالیا کمک کنیم و به شما کمک فکری و معنوی برای رسیدن به این هدف زندگیتان دهیم.
ما تا آنجا که توانسته ایم تمامی مطالب و اخباری را که در شناخت بهتر شما به زندگی در استرالیا کمک می کند در این وب سایت گرد آورده ایم، اما  چنانچه به دنبال وکیلی رسمی و مطمئن برای مهاجرت به استرالیا می گردید، می توانید  با آقای محمد رضا عظیمی مکاتبه کنید. آدرس وب سایت ایشان این است www.shada.com.au
آقای عظیمی ساکن سیدنی است و ما با ایشان نیز مصاحبه ای انجام داده ایم . برای خواندن مصاحبه می توانید به این لینک مراجعه کنید.
فقط یادتان باشد اگر شما نیز روزی به استرالیا  مهاجرت کردید کمک به هموطنان خود را فراموش نکنید و "خرتان را از پل رد شده تلقی نکنید."
دنیای مهاجرین دنیای کوچکی است و در مهاجرت در خواهید یافت که جهان خیلی خیلی خیلی کوچک است و ای کاش همه ما  به جای اینکه  خوشبختی را در بیرون جستجو می کردیم در درون  خود آن  را می کاویدیم.